вторник, 5 юли 2022 г.

Новото Daihatsu Canbus с позната визия, но върху изцяло нова платформа

За шест години японският "kei" модел - Daihatsu Canbus, намери над 380 000 привърженици и сега марката представя второто поколение на модела. Дизайнерите съвсем леко са променили външният вид, като разликата между двете поколения се улавя трудно. Въпреки, че новото Daihatsu Canbus изглежда познато, всички детайли са изцяло нови. Нова е и платформата върху която е построен, като сега моделът се уповава върху моделната - DNGA платформа на Toyota, благодарение на което общото тегло е намалено с 50кг., спрямо това на предходното поколение. 

За задвижване второто поколение на Canbus, разчита на подобрена версия на познатият 3-цилиндров, 0.6 литров бензинов мотор с мощност 52 к.с., но сега вече е налична и версия с принудително пълнене на цилиндрите с мощност 64 к.с. При всички случаи скоростната кутия е CVT, задвижваща предните колела. Системата 4WD се предлага срещу доплащане. 

Интериора предлага нов стил с уютна обстановка, богато оборудване и материали с високо качество. На борда присъстват редица системи и асистенти подпомагащи шофирането, които вече са част от серийното оборудване. Електрическата ръчна спирачка, асистентът при потегляне на наклон и системата за предотвратяване на сблъсък действаща във всички посоки също са част от серийното оборудване. Премиерата на новото Daihatsu Canbus ще се състои следващата седмица, като цените ще започват от 1 460 000 йени, което е с 300 000 повече от базовата версия на предходният модел. Най-вероятно още тази година ще видим и наследниците на Daihatsu Move и Subaru Stella, които ще споделят същата платформа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар