сряда, 29 юни 2022 г.

Citroen C4 X внася нотка разнообразие при семейните модели

 Citroen ни изненадва приятно с нова версия на представеният преди две години Citroen C4, която предлага нова елегантна алтернатива на популярните хеч и кросоувър модели. Citroen C4 X и удължена задна част в стил на фастбек моделите или по-скоро крос - седан , което гарантира повече багажно пространство което възлиза на 510 литра (+130л.). С дължина от 4.6 метра, новият модел е с 26 см., по-дълъг от хеч версията, което като стана ясно се е отразило положително на багажното пространство и аеродинамиката, тъй като междуосието остава непокътнато. Съобщава се обаче за повече място за главите на возещите се на задната седалка, тъй като новият дизайн на купето позволява облегалката да бъде позиционирана по полегато, което ще увеличи комфорта по време на по-дълги преходи.

За задвижване Citroen C4 X ще се предлага с познатите бензин и дизелови агрегати с работен обем съответно от 1.2 и 1.5 литра и мощност и мощност 100 и 130 к.с. за бензиновият и 130 к.с. за дизеловият мотор. Тези версии обаче ще бъдат налични за избрани пазари в Европа, Близкият изток и Африка. Страните от западна Европа ще получат само електрическата модификация e-C4, оборудвана с електромотор с мощност 136 к.с и батерия с капацитет от 50 кВтч., която би трябвало да осигури автономия до 360 км. Според информацията ускорението до 100 км/ч., възлиза на 9.5 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно до 150 км/ч. 

Интериора е прехвърлен директно от C4 с 10-инчовия, цифров инструментален панел пред водача и 10.2-инчов, тъчскрийн дисплей за инфотайнмънт системата от ново поколение с нов интерфейс и гласов контрол, която идва директно от флагмана Citroen C5 X. Серийно моделът ще се предлага с 20 системи подпомагащи шофирането, включително и полуавтономната система за шофиране от 2-ро ниво. Хедъп дисплея и окачването с прогресивни хидравлични амортисьори ще се предлагат срещу доплащане. 

Продажбите на Citroen C4 X започват от тази есен, като производството на модела ще се осъществява в Испания. Цени все още не са обявени, но най-вероятно те ще започват от около 25 000 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар