неделя, 3 април 2022 г.

Обновената Toyota Avalon ще се произвежда и продава само в Китай

Първоначално Toyota Avalon, бе замислен като пълноразмерен, семеен седан за пазарите в САЩ и Канада. Малко след това, той намери своите почитатели в Азия, а от няколко години се радва на успех и на китайският пазар, който в момента генерира основните продажби на модела. За съжаление японският производител взе решение да не разработва наследник на модела или поне не в този му вид, като модел с двигател с вътрешно горене. Взимайки предвид слабите продажби отвъд океана, тази година става последната за модела предлаган в САЩ, но в Китай той ще продължава да се предлага, а по време на предстоящият автосалон в Пекин ще бъде представена фейслифт версията. Външно промените са деликатни и се свеждат до наличие на нова оптика на серийните LED, предни светлини, леко променена радиаторна решетка и нов дизайн на броните. 

В интериора промените също са незначителни, но се открояват веднага. Срещу доплащане пред водача, вече място може да намира 12.3-инчов цифров инструментален панел с възможност за смяна на интерфейса, а мултимедийната система е с 10.1-инчов екран. Налице е и 10-инчов, цветен, хедъп дисплей, който също ще се предлага срещу доплащане, както и панорамният, отваряем покрив. Серийно на борда място намира богат набор от асистенти подпомагащи шофирането, както и задължителният вече пакет за безопасност.

В Китай обновената версия на Toyota Avalon ще се предлага с 2.0 литров, 4-цилиндров, бензинов мотор с мощност 178 к.с. и CVT трансмисия, както и с 2.5 литровия мотор с мощност 209 к.с., който ще бъде куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия. Хибридната версия със същият мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 218 к.с., също остава в китайската гама на модела. Продажбите на обновената Toyota Avalon в Китай, ще започнат от следващият месец, а производството ще се осъществява на местна почва. Цените за базовата версия ще стартират от 32 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар