неделя, 12 декември 2021 г.

SsangYong Korando e-Motion е първият модел с нулеви емисии на марката

 Корейската марка, която бе пред фалит явно е оставила проблемите зад гърба си и съумява да представи първият си изцяло електрически модел малко преди, тя самата да стане собственост на корейският концерн Edison, който възнемерява да придобие 100% от акциите, които в момента принадлежат на Mahindra. Не става ясно, каква ще бъде съдбата на останалите 24%,  собственост на американският холдинг HAAH, но най-вероятно към тях ще бъде отправено предложение, на което няма да откажат.

Новият модел е базиран на представеният преди две години SsangYong Korando и се явява, като производствена версия на SsangYong е-SIV Concept


SsangYong Korando e-Motion, вече е наличен в Европа и с цена от 36 000 евро е едно от най-примамливите предложения сред електрическите модели. Интериора не се различава от този на конвенционалният модел, освен в някои дребни детайли. Базовата версия е оборудвана с двузонов климатроник, пълен ел. пакет, безключов достъп, цифров инструментален панел, мултимедия с 8-инчов екран, мултифункционален волан, адаптивен круиз контрол, авт. фарове и чистачки, сензор за обекти в сляпата зона, система за предотвратяване на сблъсък, асистент за подпомагане при потегляне на наклон и др. Сред опциите се наблюдават неща като: кожен салон с отопляеми ел. седалки, отварящ се панорамен покрив, отопляем волан и др. 

За задвижване електрическата версия на Korando, разчита на електромотор разположен на предния мост и задвижващ съответно предните колела с мощност 190 к.с. Той черпи енергия от батерия с капацитет 61.5кВтч., която осигурява автономия от 350 км., а обявената максимална скорост е 156 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар