четвъртък, 25 ноември 2021 г.

От грозно пате Suzuki SX4 S-Cross се преобразява в остарял лебед

 Новото поколение на Suzuki SX4 S-Cross, бе представенто официално днес, като продажбите трябва да стартират до края на годината. Обявеният за "Най-грозен автомобил на 2013г.", добива много по-уверен вид с добавени офроуд елементи и агресивна предна част. За съжаление обаче, става ясно, че марката е вложила средства само в разработката на новото купе и интериора. Всичко останало идва от предходният модел, като дори и габаритите не са се променили. При положение, че марката от няколко години е в тясно сътрудничество с Toyota и за последните няколко месеца и двете марки представиха ребаджнати модели, то много по-успешно и евтино би било да се прибегне към подобен подход и за този модел, като се използва например Toyota Corolla Cross, а не да се пробутва на клиентите стара технология с нова подвързия произведена в Унгария. 


За задвижване новото поколение на SX4 S-Cross, разчита на познатият - 1.4 литров, турбо бензинов мотор снабден с лека хибридна система работеща под напрежение от 48V, чиято мощност възлиза на 129 к.с. Серийно моделът се предлага с 6-степенна, механична скоростна кутия, а срещу доплащане може да се поръча и 6-степенна, автоматична трансмисия задвижващи предните колела. Задвижването на четирите колела е опция. 


При внимателно вглеждане на интериора става ясно, че неговата архитектура е без промяна въпреки новият дизайн. Пред водача място намират аналогови инструменти, без опция за цифрови такива, а контролера за климатичната инсталация е пренесен директно от настоящият модел. Единствената новост е стоящият дисплей за инфотайнмънт системата с размер от 7 или 9-инча, който до някъде прави обстановката по-изискана. Серийно за модела се предлагат и неща като: безключов достъп и старт на автомобила, адаптивен круиз контрол, двузонов климатроник, мултимедия с 7-инчов екран, система за разпознаване на пътни знаци и сензор за обекти в сляпата зона на водача. Панорамният покрив, коженият салон, системата за наблюдение с обзор от 360 градуса и др. ще се поръчват допълнително. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар