петък, 10 септември 2021 г.

Subaru WRX се завръща с 371 к.с.

 Японската марка разпространи официалните снимки на второто поколение Subaru WRX. Все още няма подробна информация за наследника на легендарният за марката модела, но се знае, че той е изцяло нов и изграден от нулата. За съжаление серийната версия няма много общо с концепцията Subaru Viziv, от която са останали единствено декоративните арки на калниците. 


За задвижване Subaru WRX 2022, разчита на 2.4 литров, 4-цилиндров боксер с принудително пълнене и директно впръскване на горивото, чиято мощност възлиза на 271 к.с. серийно моделът ще се предлага с 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към четирите колела, чрез централен дифиренциал с променливо разпределение на въртящият момент, а срещу доплащане ще е налична и CVT с имитиращи предавки и възможност за ръчна смяна от волана. За пръв път клиентите на Subaru WRX ще могат да го оборудват и с електронно контролирани амортисьори. 


Интериорът е идентичен с този на представеното миналата година, второ поколение на Subaru Levorg, но пред водача се наблюдава аналогов инструментален панел. На централната конзола място намира  опционален, вертикално разположен, 11.2-инчов тъчскрийн за инфотайнмънт системата, през който се управляват и функциите на климатичната инсталация.  Спортните седалки и педали, както и контрастните шевове, отличават спортният седан от семейното комби. Дали марката ще се реши да представи и комби версия на WRX, инспирирана от Subaru Viziv Tourer Concept ще разберем в по-късен етап. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар