четвъртък, 28 януари 2021 г.

Renault Kiger представен официално в Индия

 Производственият модел на концепцията представена в края на миналата година - Renault Kiger , днес направи своя дебют в Индия. Първоначално дългият под 4 метра кросоувър ще се предлага именно на тамошният пазар, но до средата на следващата година моделът ще бъде наличен и на останалите пазари. За радост на всички, мусколестия дизайн от концепцията е прехвърлен почти на 100 в производствената версия, което ще се хареса на по-младите потенциални клиенти на модела. Remault Kiger, всъщност е базиран върху скъсената платформата от Renault Triber и ще предлага най-доброто багажно пространство в своя клас възлизащо на 405 литра.

Интериорът също е на ниво и напълно ще задоволи изискванията дори и на малко по-претенциозните клиенти. Впечатление прави доброто качество на материалите и задоволителното оборудване. Серийно Renault Kiger ще се предлага с LED предни и задни светлини, релси на тавана, мултифункционален волан, 7-инчов, цифров инструментален панер с възможност за смяна на показателите в по-скъпите версии, мултимедия с 8-инчов екран, автопилот, пълен ел. пакет, климатик и др. Срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модел с висококачествана озвучителна система, безключов достъп и старт на автомобила, камера за заден ход и още и още.

Наборът от агрегати е скромен и едва ли ще бъде обогатен дори и когато моделът пристигне в Европа. Под капака място ще намира 3-цилиндровия 1.0 литров, бензинов агрегат с мощност 72к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия. Налична е и турбо версия на същият агрегат с мощност 100к.с., за която ще се предлага и CVT трансмисия. Това до някъде е показател за цените, които трябва да очакваме от този модел, които не би трябвало да надхвърлят значително 20 000 евро за добре екипиран екземпляр. Интерсно е да видим дали ще видим този модел с емблемите на Dacia, защо не и на Lada. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар