сряда, 12 февруари 2020 г.

Citroen C3 с фейслифт

Няма да е лъжа, ако кажем, че в момента френските компактни модели придават неповторим чар в сивотата спрямо своите конкуренти в този клас. Преди броени часове Citroen, представи фейслифт версията на своя най-продаван в момента модел - C3. Промените са малки, но впечатление прави новата предна част вдъхновена от концепциите Citroen CXperience и донякъде Citroen Ami One Concept, която явно ще се наложи в новите модели на марката. Разбира се има промени и в задната част на модела, както и нов дизайн на страничните Airbumbs протектори, които се предлагат срещу доплащане. Цветовата палитра е увеличена, както и възможността за персонализиране на модела, чиито цветови комбинации сега са в 97 варианта. 
В интериора промените се свеждат до новата инфоразвлекателна система с гласов контрол и безплатен 3-годишен абонамент към TomTom, наличието на нови седалки и новите материали. Оборудването също е увеличено и сега серийно на борда се предлагат и предните сензори за паркиране, системата за предотвратяване на сблсък, както и системата за разпознаване на умората на водача.
В моторната гама на разположение на модела ще бъдат бензиновият 3-цилиндров, 1.2 литров мотор с мощност 83к.с., както и неговата турбо версия с мощност 110к.с. Моделите с дизелов агрегат ще бъдат оборудвани с познатия - 1.5 литров мотор във версия на мощност от 98к.с. Всички мотори покриват последните изисквания за екология - Euro6d. Серийно всички версии са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, а за по-мощната бензинова модификация ще бъде налична и 6-степенната, автоматична скоростна кутия. 
Продажбите на обновеният Citroen C3, започват от лятото на тази година, като най-вероятно през септември ще видим и фейслифт версията на Citroen C3 Aircross.



Няма коментари:

Публикуване на коментар