понеделник, 23 декември 2019 г.

Hyundai Aura наследник на модела Xcent в Индия

Корейците представиха в Индия, наследника на Hyundai Xcent, чието име е Aura. Моделът се основава върху платформата на Hyundai Grand I10 Nios и може да се разглежда, като седан версия на градският хеч модел. Марката е спазила изискванията за дължина под 4 метра, като по този начин вкарва седана в клас освободен от високите данъчни ставки в страната. Въпреки това багажното пространство е задоволително и възлиза на 402 литра. 
За разлика от хеч версията, освен с познатите бензинови - 1.2 литрови агрегати с мощност от 75 и 83к.с., седана ще бъде наличен и с новият - 1.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 100к.с., който се очаква и в хеч версията, но в по-късен етап. Той ще се предлага само с механична трансмисия, докато за версиите с - 1.2 литровият агрегат ще бъде налични и  с автоматична скоростна кутия. 
В интериора наблюдаваме малко по-богато оборудване, от това на - I10 Nios, като в серийното оборудване ще се предлагат: мултимедия с 8-инчов дисплей, борд компютър пред водача с 5-инчов дисплей, камера за заден ход, въздушни завеси, парк сензори, хромирани елементи и др. Цени не са оповестени, но най-вероятно ще надхвърлят значително тези на предшественика. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар