петък, 30 август 2019 г.

GAC Aion LX с автономна система за шофиране от 3-то ниво

Новосъздадения бранд на GAC, за изцяло електрически автомобили под името Aion, представя своя втори модел наречен - LX. След седана Aion S, сега идва ред на електрически кросоувър модел, чиито размери обещават достатъчно пространство за пет човека. 
Aion LX, разполага с електродвигател позициониран на предния мост с мощност от 184к.с., който според батерията осигурява безпроблемно предвижване до 520к.с. Предлага се и версия с мощност от 204к.с., чиято автономия достига 650км. До края на следващата година налична трябва да бъде и модификация със задвижване на четирите колела с два електромотора, чиято  обща мощност е 408к.с. и автономия от 600км. Дали всички тези показатели ще бъдат реални при ежедневна експлоатация остава да гадаем, но според информацията предоставена от производителят, бъдещите клиенти ще имат възможност да спестят значителни средства при покупката на електрическият SUV модел, като им се предоставя възможност да наемат батерията под наем и да заплатят само автомобила. В Китай, след всички преференции, цената на Aion LX ще стартира от 35 000 долара. 
Интериора е високотехнологичен и стилен, като прави впечатление висококачествените материали вложени в него. Оборудването е на висота, а серийно ще се предлагат всестранни камери, цифров информационен панел пред водача с два дисплея с размер от 12.3-инча, като този за инфотайнмънт системата е насочен към водача, което виждаме запръв път. Панорамния покрив, електрически задвижваните задни седалки и системата за автономно шофиране от 3-то ниво ще се предлагат срещу доплащане, като компанията обещава, че в най-скоро време ще бъде налична и система от 4-то ниво. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар