понеделник, 4 март 2019 г.

Car of the Year 2019 - Jaguar I-Pace

За европейски автомобил на 2019 година, бе избран електрически задвижваният SUV - Jaguar I-Pace. Въпреки високата си цена, английският модел бе предпочетен с малко пред спортното купе Alpine A110. На трето и четвърто място се наредиха съответно Kia Ceed и Ford Focus, а на пето място остана Citroen C5 Aircross
Това е първият модел на Jaguar, който печели този конкурс, като привлече по-голяма част от гласовете заради електрическата система за задвижване, която се смята за най-добрата към днешна дата. Неговата платформа ще стане основа за редица бъдещи модели на марката, а това най-вероятно ще доведе и до поевтиняване на моделите за бъдеще. 
Да припомним, че задвижването на Jaguar I-Pace се осъществява посредством два електромотора с обща мощност от 395к.с., захранвани от 90kWh, литиево-йонна батерия, която представлява 40%, от цената на автомобила. Автономията според производителят възлиза на 467км, а времето за ускорение до 100км/ч от място е 4.7 секунди. Тежащият 2133кг. електрически SUV, развива 200км/ч, а цените в Германия стартират от 73 400 евро.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар