понеделник, 29 февруари 2016 г.

Borgward подготвя инвазия в Европа

Намеренията на възкресената марка Borgward, са ясни. След премиерата на кросоувъра BX7, сега марката показва концепциите BX5 и BX6, които в най-скоро време ще станат реалност. Амбициите на марката са да предлага всевъзможни модификации в разширяващият се пазар на градските SUV модели. 
Концептуалният BX5, разполага с хибридна технология съчетаваща бензинов агрегат и електромотор, чиято комбинирана мощност възлиза на 258к.с. С дължина от 4.48м. моделът се вписва отлично в класа на Volkswagen Tiguan например. Габаритите на втората концепция носеща името BX6 TS са сходни. С дължина от 4.51 метра, моделът има място за 5 човека, но разполага с купеобразна форма и явно ще бъде насочен директно срещу BMW X4 и очаквания скоро Mercedes GLC Coupe. За да има успех срещу немските представители BX6 TS, също разчита на хибридна технология, но този път с турбо бензинов агрегат и електромотор, чиято обща мощност е 422к.с. Задвижването естествено е на четирите колела. 
Каква ще бъде съдбата на тези концепции предстои да видим, но е ясно това, че марката се е насочила с пълни сили към взискателният европейски пазар, където ще обърка сметките на много от местните производители. Най-вероятно през следващата година марката ще навлезе на европейският пазар едновременно с три модела, което си е направо инвазия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар