четвъртък, 12 септември 2024 г.

Обновеният Volkswagen Taos става по-стилен и динамичен



Представеният преди 4 години в САЩ кросоувър Volkswagen Taos, бързо набра популярност и годишно надхвърля с лекота границата от 60 000 продадени автомобила в Северна Америка. Този модел се оказа е свеж полъх в гамата на немския производител, предлагайки привлекателен дизайн, практичност и икономичност в компактният и достъпен сегмент. Обновената версия на модела, която бе представена днес  се отличава със своя модерен и динамичен дизайн. Предната част е доминирана от LED лента свързваща предните светлини, които придават на автомобила самоуверен и решителен вид. Профилът е мускулест, с подчертани арки на колелата, а задната част е компактна и спортна. 

Промените обаче се оказват значително по-сериозни и стабилно както интериора, така и моторизацията. Вътре в обновеният Taos ще откриете висококачествени материали и внимателно подбрани цветови комбинации. Ергономичният дизайн на арматурното табло 8-инчов цифров инструментален панел пред водача и интуитивните контроли правят управлението на автомобила лесно и приятно. Големият свободно стоящ 8-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система и сензорните контроли за климатичната инсталация добавят модерен щрих към интериора. Безопасността разбира се е приоритет за Volkswagen, а Taos не прави изключение. Автомобилът е оборудван с богат набор от системи за активна и пасивна безопасност - IQ.DRIVE. 

Обновеният Volkswagen Taos се предлага с модернизирана версия на бензиновият - 1.5литров турбо мотор с мощност 176 к.с., който осигурява по-добра динамика за градското и извънградското каране. Серийно той е куплиран с познатата 8-степенна, автоматична трансмисия, която осигурява плавно превключване на предавките. Седемстепенната - DSG, вече отпада от гамата на модела което означава, че дори и версиите 4х4 ще бъдат оборудвани с автоматичната скоростна кутия. Това от своя страна поражда въпроса - дали VW постепенно се отказва от тази технология поради често създаваните проблеми или просто се съобразява с изискванията на американските купувачи.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар