неделя, 25 август 2024 г.

Restmod: BMW 858 CSL

 

За този рестомод си заслужава да се разделиш с един от бъбреците си за да го притежаващ. За съжаление обаче и това няма да помогне, тъй като Reyn Speed Shop не възнамерява да прави повече бройки от BMW 858 CSL. Това не е просто ретро автомобил. Това е чудовище, излязло от кошмарите на инженерите на американската компания, и то е готово да разкъса асфалта. BMW 858 CSL е автомобил, който ще остави незабравими спомени. Това е кола, която ще те кара да се усмихваш всеки път, когато я караш. 

На пръв поглед, 858 CSL изглежда като класически спортен автомобил от 90-те. Заоблените линии и масивните брони напомнят за легендарната 8-Series (E31). Но ако се вгледате по-внимателно, ще забележите детайли, които издават съвременния му произход. Карбоновата каросерия,  фаровете които са заменени от карбонови ламели за охлаждане и големите джанти са само част от модерните технологии, които са вградени в този автомобил. Това е като да си сложил мускули на един класически бодибилдинг шампион. Въпреки че BMW 858 CSL е вдъхновен от класическият вече  автомобил, той е оборудван с най-съвременните технологии. Карбоновата каросерия осигурява висока здравина при ниско тегло, а активната спирачна система гарантира безопасността дори при най-екстремни условия. 

Под капака на 858 CSL се крие сърцето на автомобила – V10 двигателят от M5 (E60). Всеки знае, че този двигател е истинска поема за силата и звука със своите 507 к.с.. С всеки оборот на коляновия вал той издава дълбок, гърлен рев, който те кара да настръхнеш. Мощността на 858 CSL не се споменава, но се предава към задните колела посредством прецизна механична скоростна кутия, която ти позволява да почувстваш всяка промяна в оборотите на двигателя. Въпреки че е атмосферен, двигателят е модернизиран с най-новите технологии, които го правят по-ефективен и екологично чист.

Интериорът до голяма степен е запазен в оригинален вид. Всичко е фокусирано върху шофирането. Седалките са като прегръдка от спортни гащеризони, а воланът е дебел и удобен за хващане. Бутоните и превключвателите са разположени интуитивно, така че да че да можеш да ги намериш и използваш без да откъсваш поглед от пътя. Налична е инфо-развлекателната система предлага всички необходими функции за съвременното шофиране, като навигация, Bluetooth свързаност и аудио система с висока резолюция. Това е като да имаш смартфон в сърцето на един класически автомобил.


Няма коментари:

Публикуване на коментар