сряда, 28 август 2024 г.

Обновената Honda N-VAN получава изцяло електрическа версия

 

Японската марка леко обновява своят миниван, който може да се адаптира към най-различни нужди. Така наречената обновена версия на Honda N-VAN, получава леко променена радиаторна решетка, серийни LED светлини, малко по-добро оборудване и нови версии. Най-важната от тях е изцяло електрическата модификация, която разполага с автономия от 245 км. 

Конвенционалните версии на N-Van са без промяна в задвижването. Те продължават да се предлагат с 3-цилиндровите, бензинови агрегати с работен обем от 0.66 литра и мощност от 53 и 64 к.с., куплирани с механична или CVT трансмисии и задвижване от типа - 2WD или 4WD. Електрическата версия е оборудвана с електромотор в предната си част с мощност от 53 или 64 к.с. и тягова батерия с капацитет 29.6 кВтч., която може да се зарежда и чрез бързозарядна станция в рамките на 30 минути. Срещу доплащане се предлага и възможност за двупосочно зареждане. Електрическата версия е оборудвана с регенерираща система и функция за управление с един педал. Максималната скорост е ограничена на 100 км/ч., а общият полезен товар може да достигне 300 кг. 

Интериорът на обновената N-Van, като цяло е без промяна и запазва уникалната си гъвкавост. Впечатление прави новият отсек за контрол на климатичната инсталация, който е позициониран на по-удобно за управление място. Електрическата версия е с малко по-различна конзола за смяна на предавките, което случва с бутони и осигурява малко повече пространство за краката на шофьора и неговият спътник. Корите на вратите също с нов дизайн, който осигурява по-голяма пространство, а материала от който са изработени е екологично съобразен. Съобщава се и за по-добро оборудване и наличие на нови системи подпомагащи шофирането, както и наличието на множество USB-С портове. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар