вторник, 11 юли 2023 г.

Weiao Boma е електрически микрокар с цена от 5 500$


Китайската компания ZX Auto е насочена предимно към производството на пикапи и е сравнително малка за китайските разбирания с годишно производство от около 100 000 автомобила. Това обаче е на път да се промени, тъй като тази седмица се състоя премиерата на най-новият модел наречен Weiao Boma, насочен към клиентите предпочитащи субкомпактните електрически автомобили. С дължина от 3.52 метра и междуосие 2.5 метра моделът е с размери сходни на Reanault Twingo  и предлага задоволително пространство за четири човека. Намеренията на марката са от следващата година моделът да бъде експортиран в други азиатски държави, като Тайланд например. 

За задвижване Weiao Boma, разчита на електромотор позициониран в предната част с мощност 41 к.с. Налични за модела са две батерии с капацитет съответно от 11.9 и 18.5 кВтч., които трябва да осигурят автономия между 120 и 200 км. За целта максималната скорост е ограничена на 100 км/ч., но тъй като това е модел насочен изцяло за градска употреба, това не би трябвало да смущава бъдещите клиенти. Не очаквайте обаче възможност за бързо зареждане и наличие на термопомпа, но производителят предвижда версия с автономия от 300 км., чиято батерия ще се зарежда в рамките на час от бързозарядна станция. Тя обаче няма да бъде представена по-рано от 2025 година и то при положение, че моделът оправдае очакванията. 

Интериорът е опростен с множество детайли от твърда пластмаса, но имайки предвид факта, че цените стартират от 5 500 долара, това може да бъде простено. Въпреки изключително ниската си цена на борда място намират неща като: пълен ел. пакет, мултифункционален волан, цифров инструментален панел и мултимедийна система. По-скъпите версии разполагат с навигация, кожен волан климатик, интериор изработен от изкуствена кожа и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар