четвъртък, 20 април 2023 г.

Hongqi NEW E001 с пробег от 800 км.

Представеният миналата година концепции на Hongqi, постепенно започват да стават реалност, като първата от тях, която видя зелена светлина за серийно производство е седанът E001, чието наименование все още не е окончателно. Това е и първият модел на марката построен върху FME - модулната платформа, предназначена за електрически задвижвани модели, които ще атакуват световните пазари с емблемите на новия бранд наречен NEV (New Energy Vehicle). 

Hongqi NEW E001 ще се предлага с два електромотора и обща мощност от 618 к.с. и ще разполага със сменяеми батерии, чиито капацитет не се съобщава. Според производителят в режим Long-range с ограничена на 120 км/ч. скорост и ускорение от 7 секунди до 100 км/ч., моделът ще може да измине между 600 и 800 км. в зависимост от версията. В нормален режим максималната скорост е ограничена на 190 км/ч., а времето за ускорение до 100 км/ч. от място отнема - 3.9 секунди. Производителят съобщава още, че за 5 минути ще могат да се зареди електричество достатъчно за изминаването на 350 км. и то чрез безжична зарядна станция. 

Интериорът е подобаващ и изработен от висококачествени материали. Пред водача място намира извит екран съставен от два сдвоени дисплея с различна големина. Малкият, 6-ичов дисплей отговаря за най-важната информация за водача, а 15.5-инчовият екран е предназначен за инфотайнмънт системата. HUD цветният дисплей е наличен в базовото оборудване, както и системата за жестово командване на някои от системите в автомобила. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар