сряда, 9 ноември 2022 г.

Предпроизводствената версия на Aehra SUV показана в Италия

 Когато стане дума за нова марка електрически автомобили сме свикнали, тя да е с китайски произход, но не такъв е случая с базираният в Милано, италиано-американски стартъп - Aehra, който представя прототип на първият си електрически модел, чието производство в Европа, трябва да започне най-късно до 2025 година.

Подробности относно електрическият SUV модел не се споменават, но става ясно, че за неговият дизайн отговаря бившият дизайнер на Lamlorghini - Филипо Перини.  Моделът надхвърля стандартите на конвенционалните SUV модели със своите четири врати, които се отварят по подобие на крила на пеперуда и не на последно място конструкция изработена от въглеродни сплави. Снимки на интериора липсват, но самият Перини съобщава, че Aehra SUV ще постави нови стандарти за стил и комфорт. Дължината на модела възлиза на 5.10 метра с междуосие от 3 метра. 

За задвижване Aehra SUV ще разчита на три електромотора с обща мощност над 800 к.с. и батерия с капацитет от 120 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия от 800 км. Бъдещият електрически SUV ще се изправи срещу моделите на BMW и Mercedes, като цените трябва да са в рамките между 160 и 180 000 евро. 

Интериора е още по-луд с единичен дисплей по цялата ширина на таблото, който има функцията да се разгъва и превръща обстановката подобна на тази в киносалон по време на престоя по време на зареждане на батерията. По-скромен дисплей е позициониран в средата, чрез който се управляват функциите на климатичната инсталация и основните функции на инфотайнмънт системата. Aehra SUV ще се предлага във версия с 4 или 5 места, като при всички случаи ще има предостатъчно място за возещите се. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар