понеделник, 3 октомври 2022 г.

Официални снимки на второто поколение Maserati GranTurismo

 Малко преди да бъде представен официално пред публика, пред нас са първите официални снимки на новото поколение Maserati GranTurismo, което е изградено върху изцяло нова платформа от олекотена стомана, алуминии и магнезии, като последните два компонента се срещат в 65%, от структурата. Благодарение на това новото поколение е с общо тегло от 1795кг., въпреки увеличените си размери. 

Базовата версия на Maserati GranTurismo наречена Modena, ща разчита на V6-цилиндровия 3.0 литров, би-турбо мотор с мощност 496 к.с. и възможност за деактивиране на част от цилиндрите. Над нея е позиционирана версията Trofeo, чиято мощност на агрегата достига 557 к.с. И двете версии са куплирани с 8-степенна, автоматична трансмисия от ZF, предаваща движението към четирите колела. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. е съответно - 3.9 и 3.5 секунди, а максималната скорост възлиза на 302 или 320 км/ч. При всички случаи окачването е снабдено с адаптивни амортисьори, а водачите имат на разположение четири режима на движение: Comfort. GT, Sport и Corsa. На върха в гамата е позиционирана електрическата версия на модела наречена Folgore, която е и най-мощната в историята на марката. Тя е оборудвана с три електромотора и възможност за контролиране на векторната тяга. Производителят гарантира мощност от 761 к.с., но за кратко време системата доставя мощност от 829 к.с.  Т-образната тягова батерия разположена между седалките е с капацитет от 92.5 кВтч. и предоставя автономия от 402 км. Общото тегло на GranTurismo Folgore възлиза на 2260 кг., но това не пречи да спринтира до 100 км/ч. от място за 2.7 секунди и да постига максимална скорост от 320 км/ч. Електрическата версия разполага с режим Max Range, при който максималната скорост е ограничена на 130 км/ч. Именно при него се постига споменатата автономия от 402 км. Моделът разполага и с възможност за регулиране на рекуперацията, като в най-високото си ново, тя постига 400 kW. Гордостта на производителят е възможността за заряд на батерията, чрез бързозарядна станция от която за 5 минути ще може да бъде добавен заряд за изминаването на 100 км.  

Снимки на интериора все още липсват, но те ще бъдат добавени при първа възможност към този пост. Съобщава се за минималистичен дизайн с 2+2 места и три екрана. Един за цифровият инструментален панел с размер от 12.2-инча, мултимедийна система с 12.3-инчов екран и 8.8-инчов дисплей за контрол на климатичната инсталация. 

Според информацията продажбите на Maserati GranTurismo ще стартират от второто тримесечие на 2023 година, като бъзовата версия ще струва минимум 150 000 евро.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар