петък, 10 декември 2021 г.

Morgan Plus 8 GTR в ограничена серия от 9 бройки

През 2018-та година Morgan, казва сбогом на V8-цилиндровият агрегат от BMW, но сега 9 клиента ще имат уникалната възможност да се сдобият с екземпляр оборудван с именно такъв мотор. Това става възможно благодарение на факта, че преди години марката е осигурила девет шасита и агрегата за неосъщественото възраждане на Bristol, които така и не са били използвани и сега те се връщат обратно при своя собственик. Английската марка се възползва от този факт и представя ограничена серия на своя Plus 8, наречена - GTR, която ще се предлага само във версия купе. 


както става ясно под капака на Morgan Plus 8 GTR, място намира V8-цилиндровият, 4.8 литров атмосферен мотор, чиято мощност тук е 375 к.с., куплиран с 6-степенна, механична или автоматична трансмисия в зависимост от желанието на клиента. 


Според ръководителят на проекта в лицето на Джонатан Уелс, проекта GTR е позволил на компанията да експериментира с идеи, които никога не са достигали до серийна версия на Plus 8. Визуално Morgan Plus 8 GTR, притежава уникален за модела преден сплитер, преработени калници, висока линия на прозорците, която сега е на нивото на раменете и уникални карбонови седалки. Всеки модел ще бъде уникален и произведен по предпочитание на клиента. Производителят не споменава цената на лимитираните модели, но така или иначе същите вече са разпродадени. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар