събота, 4 септември 2021 г.

Екзотични: SVE Oletha Coupe

 Американската компания Smit Vehicle Engineering, която е специализирана в изработката на еднократни модели и прототипи, представя своя версия на класическото BMW Z8 наречена SVE Oletha Coupe. Видно е, че дизайнът на Oletha Coupe безцеремонно копира този на немската класика, но американците го предлагат във версия купе, каквото BMW никога не е предлагала. 

SVE Oletha Coupe е базиран на BMW Z4 (Е86), но целият корпус и купето са изработени от въглеродни сплави. Общата дължина на модела е нараснала с близо 20см., а общото тегло възлиза на 1.4 тона. За задвижване Oletha Coupe, разчита на преработена версия на атмосферният - 4.4 литров, V8-цилиндров мотор с мощност 450 к.с. с карбонова смукателна система и нова електроника или на 6-цилиндровия, 3.2 литров - S54 с мощност 330 к.с. При всички положения трансмисията е 6-степенна, механична.

Макар и да няма снимки на интериора, то той се прави според изискванията на клиента, като дизайна е издържан в стила на този в Z8. Динамичните характеристики не се споменават, но става ясно, че цената на версията с V8-цилиндровият мотор ще стартира от 380 000 евро, което е с близо 3-пъти повече от тази на оригинала. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар