четвъртък, 23 септември 2021 г.

Caterham Seven 170 е новият базов модел на марката

 Английската марка, която е вече собственост на японския компания VT Holdings, представя своята нова базова версия наречена Caterham Seven 170. както можете да се досетите моделът е базиран на представеният пред 8 години Caterham Seven 165, който е претърпял известни подобрения, които подобряват динамичните характеристики и увеличават усмивката на собствениците. 


Caterham Seven 170 се предлага във версия S и R. Първата е по-култивирана и разполага със стандартно предно стъкло и ролбар зад главите на двамата пасажери, кожена тапицерия и стандартни LED задни светлини. Версията "R" e предназначена за писта със състезателен ролкейдж, липса на предно стъкло, спортни седалки и окачване и освен това е подложен на диета, като общото тегло възлиза на 440кг., което го прави най-лекият модел в гамата на марката. 


За задвижване Caterham Seven 170, разчита на познатият 3-цилиндров, турбо мотор с работен обем от 0.65 литра, куплиран с 5-степенна, механична трансмисия и диференциал с ограничено приплъзвани доставяни от Suzuki. Според информацията ускорението на модела до 100 км/ч. от място остава непроменено, като възлиза на 6.9 секунди, но максималната скорост е увеличена и сега могат да бъдат достигнати 169 км/ч. Цените също са се увеличили леко, като сега марката иска минимум 23 000 паунда за бъзовата версия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар