вторник, 27 април 2021 г.

Hyundai Kona N е първият кросоувър от спортната линия на марката

 Корейците попълват спортната линия - N, на своите модели, като този път за основа е взета обновената версия на Hyundai Kona. От снимките е видно, че спортното подразделение на фирмата е подходила сериозно и е заложило на агресивното излъчване. То обаче е подплатено и не е само за сплашване на конкуренцията. Hyundai Kona N, разполага с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 280к.с., който идва директно от Hyundai I30 Fastback N, но за разлика от него ще се предлага сдвоен само с двудисковата, 8-степенна - DCT трансмисия с три режима на работа, като последният "N-Grin Shift" е достъпен за 20 секунди със светкавична смяна на предавките и увеличение на мощността до 290к.с. Като цяло трансмисията позволява ръчна смяна без да се влияе от оборотите на двигателя. При всички случаи задвижващи са само предните колела, като опция 4х4 не е налична дори и срещу доплащане. Според информацията максималната скорост на Kona N възлиза на 240км/ч., а времето за ускорение от 0 до 100км/ч. отнема 5.5 секунди. 


Значителни промени са направени в окачването и спирачната система, а диференциала серийно е с електронен блокаж на колелата. Серийно се предлага цифровия инструментален панел пред водача с характерна за спортната линия графика. Спортен е и волана, а електрическата ръчна спирачка е отстъпила място на стандартна такава, което подсилва спортната обстановка. Седалките са с повишена странична опора, а алуминиевите педали са неразделна част от серийното оборудване. Всички системи за безопасност и асистенти за подпомагане на шофирането познати от стоковата версия са налични и тук, а в менюто на инфотаймънт системата са добавени менюта включително и таймер за засичане на времето за обиколка. 


Със воя първи кросоувър от N-линията, марката ще се изправи срещу модели като: VW T-Roc RBMW X2 M35i, Mercedes-AMG GLA 35 и Cupra Ateca. Цени обаче все още не са обявени. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар