понеделник, 17 август 2020 г.

Новото поколение на Mahindra Thar представено в Индия

Изцяло новото поколение на Mahindra Thar е факт и ще има тежката задача да изведе фирмата от кризата в която се намира след пандемията на COVID-19, която сви нейните продажба за няколко месеца до нула. От пръв поглед става ясно, че моделът е значително по-модерен, а доказателство за това е факта, че споделя една и съща платформа с Mahindra Scorpio
Именно в този модел прави дебют и новият - 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 152к.с., който ще бъде достъпен и за другите модели на марката. Неговият произход е от Ford, но индийците са успели да го преработят за целите на своите модели. Дизеловата версия разчита на познатият 2.2 литров, мотор с мощност 132к.с. Серийно трансмисията предлагана за модела е 6-степенна, задвижваща четирите колела, но срещу доплащане за първи път ще видим и 6-степенната, автоматична скоростна кутия. 
В интериора също има голям напредък въпреки, че остава в познатият си стил. Оборудването е модерно, а качеството на материалите завишено. Най-добре оборудваните версии ще разполагат с неща като: мултимедия с 7-инчов дисплей, климатик, ел. пакет, кожени седалки, круиз контрол и др. Новата Mahindra Thar ще се предлага само във версия с две врати, като цените ще варират между 16 и 25 000 долара. Очаква се и офроуд версия, която ще разполага с промнено окачване и по-големи колела. Експорт на модела не се очаква, макар и да е възможно поне в някои страни от южна Америка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар