сряда, 13 февруари 2019 г.

Mitsubishi ASX / RVR с обстоен фейслифт и нови агрегати

Свидетели сме на поредният фейслифт на компактният кросоувър Mitsubishi ASX, чиято възраст не може да бъде скрита. Въпреки това, моделът се радва на добро търсене от страна на клиентите и явно японците са сметнали, че все още не е дошло времето за неговата подмяна. 
Външните промени са видими от пръв поглед, като предната част е изцяло нова в новия стил на марката. Новите елементи в задната част са бронята и леко променените LED светлини. Въпреки, че интериорът също е претърпял промяна именно той ще бъде ахилесовата пета на модела. Наличието на новата мултимедийна система с 8-инчов екран, новият дизайн на волана, както и новата централна конзола, не могат до скрият 9 годишната възраст на модела. Системата за предотвратяване на сблъсък, адаптивният автопилот и асистента за поддържане движението в пътната лента ще се предлагат серийно.
Производителят не съобщава подробности относно механиката, но става ясно, че в Европа ще бъде налична и версия с новия, 2.0 литров, бензинов агрегат с мощност 150к.с., куплиран с 5-степенна, механична или 6-степенна, CVT трансмисия, предаващи движението към предните колела. Познатият, 1.8 литров мотор пък ще бъде заменен от 1.6 литров с мощност 114к.с.  Системата за задвижване на четирите колела - 4WD, ще бъде налична срещу доплащане. Няма информация относно дизеловите агрегати, нито за това, кога ще бъде представена и обновената американска версия позната под името Mitsubishi Outlander Sport. Официалната премиера на обновеното Mitsubishi ASХ  в Европа, ще се състой по време на автосалона в Женева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар