сряда, 3 октомври 2018 г.

Новият Mercedes B-class (W247) вече и със задвижване на четирите колела

Продажбите на Mercedes B-class, надхвърлят очакванията на производителя и логично, същият не е пощадил средства за развитието на следващото поколение на MPV модела, който бе представен официално в Париж. Като изключим новата линия на предната част, която се налага във всички модели на марката, новата B-класа изглежда подобаващо. Купето е по-мускулесто, а линията на покрива е скосена в задната си част. Не е тайна, че моделът използва платформата от Mercedes A-class, която допринася за увеличен простор в купето спрямо предходното поколение. Видимостта също е увеличена, а нивото на шум, благодарение на отличната оптекаемост на купето е намалено до минимум. 
Интериорът е в познатият стил от хеч модела и разполага с новата MBUX мултимедия, проектирана в България. Оборудването като цяло е богато, а производителят съобщава, че налична за модела ще бъде и системата за полуавтономно шофиране, която идва директно от върховият модел на марката - Mercedes S-class
Под предния капак място намират бензиновият - 1.3 литров, турбо мотор във версии на мощност от 136 и 163к.с., който има функцията за деактивиране на част от цилиндрите при работа на ниски обороти. Специално внимание се отделя на дизеловите агрегати, чиито работен обем от 1.5 и 2.0 литра, като по-големият покрива нормите Евро 6D, които ще влязат в сила от 2020 година. Мощността на моторите варира от 114 до 188к.с., като всичките, включително ще се предлагат серийно куплирани с двудискови 7 или 8-степенни трансмисии. Специално трябва да се подчертае, че именно това поколение на модела ще бъде първото, което ще може да се поръча и със системата за задвижване на четирите колела. 
Продажбите на новият Mercedes B-class, започват от началото на декември месец, като цени все още не са оповестени. До края на следващата година моторната гама ще бъде увеличена, като не е изключена и версия с удължено междуосие и възможност за седем места. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар