четвъртък, 20 септември 2018 г.

Peugeot e-Legend Concept ще блести в Париж

Искаме тази концепция незабавно в серийно производство! 
На предстоящия автосалон в Париж, домакините ще представят концепцията Peugeot e-Legend, която съчетава ретро дизайн вдъхновен от култовото купе на марката през 60-те години - Peugeot 504 с най-новите тенденции в автомобилостроенето. Дизайна е класически, триобемен с две врати и място за четирима, а задвижването е поверено на най-новата електрическа система на французите разполагаща с два електромотора с обща мощност от 456к.с. ускоряваща купето до 100км/ч от място за под четири секунди. Максималната скорост е 220км/ч, а автономията обявена от производителят възлиза на 600км. 
Интериора също е с намигване към миналото, но същевременно и футуристичен. Воланът при нужда може да се прибира, като по този начин се освобождава огромно пространство за отдих по време на автономно шофиране. Почти всички системи в автомобила се командват чрез гласови команди, а личния асистент се грижи за преките предпочитания на водача. 
Дори в скоро време да не видим подобни технологии в сериен автомоби, съвсем спокойно този модел може да стане факт в близките две години имайки предвид сътрудничестовот на марката с BMW. Визираме платформата и дори архитектурата на BMW 2-series, която може да послужи за донор на бъдещото премиум купе на марката. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар