вторник, 27 февруари 2018 г.

Nissan Terra е новият SUV на марката

За това, че Nissan подготвя с нов SUV, модел базиран на Nissan Navara, знаем още от преди година, но едва тази седмица от марката разпространиха първите изображения и стана ясно неговото име. Nissan Terra ще бъде представен официално в Китай, по време на автосалона в Пекин, а производството му ще се осъществява в Тайлант. Моделът всъщтноснт е пряк наследник на предходното поколение Nissan Pathfinder, който се радваше на добра популярност от страна на по-непретенциозните клиенти и ще се конкурира със други подобни модели като: Toyota FortunerIsuzu MU-X и Mitsubishi Pajero Sport
За задвижвмане Nissan Terra ще разчита на познатият от товарната версия 2.3 литров, турбо дизел познат от Renault Alaskan с мощтност 160к.с., както и  на 2.5 литровият мотор с неговите 180к.с. Серийно моделът ще се предлага с 6-степенна, механична трансмисия, а задвижването ще се ъсоществява посредством четирите колела. Срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели и с модерната, 7-степенна, автоматична трансмисия. 
Интериора е идентичен с този на Navara и предлага всичко необходимо за нужните на съвременните изисквания на клиентите. Мултимедията, климатичната инсталация, пълният ел. пакет и още мн. др. ще се предлагат серийно за модела. Все още няма сведения дали ще видим подобни версии на Renault Alaskan и Mercedes X-class, но ако падарът го изисква, не би трябвало да има пречки за тяхната поява. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар