вторник, 9 май 2017 г.

Новото поколение на Daihatsu Mira e:S представено в Япония

В Япония се състоя премиерата на новото поколение Daihatsu Mira e:S. Както и до сега моделът ще се предлага и с емблемите на Toyota и Subaru, но техните представители ще бъдат представени малко по-късно. Дизайна на екстериора е станал по-ръбат и напомня леко на показаният преди две години Daihatsu D-Base Concept, макар и да няма много общи черти. Философията на концепцията за по-ниско тегло е заложена и в производствения модел. Общото тегло на базовата версия с две задвижващи колела сега е 650кг., което е с 5%, по-малко от теглото на настоящият модел. За изработката на купето са използвани нови материали включително и детайли от смола. Стоп/Старт системата се предлага серийно и всичко това води да разход от под - 2.8л/100км. 
За задвижване новият "Kei" модел разчита на 0.660 литров, атмосферен мотор с мощност 49к.с., куплиран с CVT трансмисия задвижваща предните колела. Задвижването на четирите колела ще се предлага срещу доплащане. 
Серийното оборудване подобаващо за този тип автомобили е на относително богато ниво. Практически клиентите обаче могат да оборудват своите модели с всички най-съвременни системи за комфорт и безопасност. Цената на базовата версия в Япония, започва от около 6 800 евро разполага с фарове за мъгла, пълен ел. пакет, две въздушни възглавници, ABS, ESP, климатик и озвучителна уредба. Няма коментари:

Публикуване на коментар