събота, 6 февруари 2016 г.

Opel Mokka с обстоен фейслифт и нови агрегати

След четири годишно производство на компактният кросоувър Opel Mokka, концерна представя фейслифт версията на модела, която ще бъде показана официално пред публика по време на автосалона в Женева, през март месец. Моделът се радва на добри пазарни позиции с продажби от около 500 000 автомобила, което е дало възможност на Opel, да отпусне по-сериозни средства за неговото обновяване. Освен външните промени, които са видни от пръв поглед Мokka, получава и изцяло нов интериор. В предвид направените промени и коренно различната визия можем да смятаме с чиста съвест, че това е един нов модел и не случайно притежава буквата "Х", след името си. 
За задвижване кросоувърът ще разчита на изцяло новите бензин и дизелови агрегати на марката с мощност между 110 и 152к.с., които ще могат да се оборудват със Стоп/Старт система. Нова е и системата за задвижване на четирите колела, която се предлага срещу доплащане. Тя от своя страна ще може да разпределя въртящият момент между предния и задния мост от 100:0 до 50:50, без това да се усеща от водача. 
Оборудването става по-богато, като срещу доплащане вече ще могат да се поръчат новите, активни, LED - предни светлини, асистент за предотвратяване на сблъсък в градски условия разпознаващ пешеходци, асистент за поддържане платното на движение активираща се автоматично при скорост над 60км/ч и много други. 
Добрите позиции на модела в този сегмент ще станат още по-добри, тъй като от тази година в Европа вече не се предлага технологично еднаквия Chevrolet Traxx, който примамваше клиентите с по-ниска цена. От централата на Opel, все още не споменават цени, но със сигурност те ще отскочат с поне 4 - 500 евро. до края на годината се очаква и обновеният Buick Encore, който ще бъде показан на някое от автоизложенията отвъд океана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар