понеделник, 11 януари 2016 г.

Infiniti Q60 ще се изправи директно срещу немското трио

Точно една година, след като бе показан Infiniti Q60 Concept, марката показва неговата производствена версия, която трябва да се изправи в директен двубой с немските конкуренти в лицето на BMW 4-seriesMercedes C-class Coupe и Audi A5, чието ново поколение се очаква в края на тази или началото на следващата година.
За целта японците не са променили дизайна,а стандартно купето ще се предлага с 19-цолови джанти. Японското купе разполага с активна аеродинамика, която допринася за челен въздушен коефициент от Сх-0.28. Това не е върховно постижение, но от марката твърдят, че поведението на техният автомобил при висока скорост е безупречно. 
Под предния капак място ще намира изцяло новият, 3.0 литров, би-турбо, V6-цилиндров агрегат във версии на мощност от 300 и 400к.с., куплиран серийно с 7-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към задните колела. Срещу доплащане ще се предлага и версия със задвижване на четирите колела с разпределение на въртящия момент 50:50 спремо предния и задния мост. Базовата модификация ще разчита на по-култивирания, 2.0 литров, 4-цилиндров мотор с принудително пълнене и мощност 208к.с. Той също ще бъде куплиран с автоматичната 7-степенна, трансмисия, но при него няма да има опция за задвижване на четирите колела. Купувачите ще имат възможност да избират между две системи на окачване. Базовата ще бъде с механични амортисьори с настройки за комфортна возия и нисък шум и вибрации към купето. За по-спортните натури ще се предлага окачване с електронно регулируеми амортисьори с възможност за реглаж на различни режими от водача. цени все още не се споменават нито това, дали ще видим и открита версия на модела.


Няма коментари:

Публикуване на коментар