петък, 11 септември 2015 г.

Borgward възкръсва с модела BX7

Преди малко повече от месец разбрахме, че Borgward ще представи нов модел след 54 годишно отсъствие на сцената. Това днес стана факт. Немската марка, която в момента е собственост на китайската "Foton", представи своя пръв модел в новата си история. Неговото име е BX7 и представлява пълно размерен 7-местен SUV (ще бъде налична и версия с 6 места), който ще се бори със своите конкуренти в луксозният сегмент.  Намеренията на компанията са в следващите няколко години да бъдат представени поне още два модела.
С дължина от 4.7 метра, новият SUV модел ще се позиционира между Audi Q5 и BMW X3. Всъщност габаритите на модела са съмнително близки до тези на Buick Envision, но в последствие ще разберем всъщност на чия платформа е базиран новият модел на марката. 
Borward BX7 ще се задвижва от 2.0 литров, 4-цилиндров, турбо бензинов агрегат с мощност 224к.с., куплиран с 6-степенна, автоматична или 7-степенна трансмисия с два съединителя предаващи движението към четирите колела. Въпреки, че задвижването на 4-те колела е серийно, а нивото на  оборудване е високо очакваната цена е около 26 000 евро. За тези пари ще получите още и инфоразвлекателна система с 12.3-инчов дисплей. По-нагоре в гамата на модела ще се намира Plug-in хибридна версия оборудвана със същият, 2.0 литров мотор, който ще задвижва предните колела. Електромотор, който ще бъде позициониран на задният мост ще задвижва задните колела с електроенергия доставяна от литиево йонна батерия поместена в централната част на купето. Според информацията общата мощност на модела ще бъде 401к.с., а възможността на движение изцяло в електрически режим ще бъде около 55км. В по-късен етап се очаква да бъде представена и дизелова версия на модела, но това ще стане през 2017 година, когато започнат продажбите в Европа. До тогава BX7 ще се предлага само на китайският пазар, като намеренията на компанията са производството да достигне 500 000 автомобила годишно. Официалната премиера ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, където ще станат ясни още подробности. До тогава се надяваме да разполагаме и със снимки на интериора, които ще бъдат публикувани в последствие. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар