четвъртък, 17 октомври 2024 г.

Новият Nissan Murano е по-добрата версия на Ariya

 

Далеч от светлините на парижкият автосалон, японската марка представя четвъртото поколение на Nissan Murano, което е станало значително по-атрактивно и технологично. Японците показват, че и конвенционалните модели могат да предлагат високотехнологичен интериор което да сега бе запазена марка за електрическите модели. Дизайнът е много подобен на този в Nissan Ariya и излъчва увереност и елегантност, като спокойно можем да кажем, че Murano, може да се приеме като конвенционалната версия на електрическият SUV.  Предната част на автомобила е изваяна с иновативни LED фарове, които не само осигуряват перфектна видимост през нощта, но и придават на Murano агресивен и стилен вид. Линиите на автомобила са изчистени и аеродинамични, създавайки усещане за движение дори когато е в покой. Дизайнерите на Nissan са успели да създадат автомобил, който изглежда компактен отвън, но предлага изненадващо просторно интериорно пространство.

Интериорът на Nissan Murano е издържан в стилът на електрическият Ariya с чифт 12.3-инчови екрани пред водача, хедъп дисплей и серийна система за шумоподтискане. панелът с интегрирани сензорни бутони намира своето място и тук, а предавките се избират от физически бутони разположени на централната конзола между предните седалки които получават подгряване, масажна и вентилираща функция. Най-високите нива на оборудване са оборудвани озвучителна система от Bose с 10 високоговорителя и централна въздушна възглавница разположена между предните седалки. Същите са по-тънки, благодарение на което вътрешното пространство се е увеличило спрямо това на предходното поколение въпреки, че и двете се уповават на една и съща платформа. Освен това, Murano разполага с усъвършенствани системи за безопасност като Nissan Safety Shield 360 и ProPilot Assist, която включва автоматично аварийно спиране с откриване на пешеходци, предупреждение за сляпо петно, асистент за задръствания и още много.

Въпреки, че новото поколение използва познатата от предходният модел платформа, то по нея са направени значителни подобрения. Добавени са допълнителни зони за сигурност и деформация, което е повишило и устойчивостта на усукване. Новото поколение губи своят 3.5 литров, V6-цилиндров мотор от предшественика си и сега разчита на модерен - 2.0 литров, турбо бензинов 4-цилиндров агрегат с мощност 244 к.с. За радост на всички той е оборудван с изцяло нова 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните или четирите колела в зависимост от версията. Опционалната  система за задвижване на четирите колела автоматично разпределя мощността между предните и задния и задния мост, за да осигури максимално сцепление и стабилност на пътя. За нея се предлага и функцията за прозрачен капак, която позволява на водача да вижда какво се случва пред предните колела.  Murano е оборудван със система за намаляване на вредните емисии, която помага за опазването на околната среда. Освен това, автомобилът е проектиран така, че да бъде рециклируем, което означава, че много от неговите компоненти могат да бъдат повторно използвани или рециклирани в края на жизнения му цикъл. 

Новият Kissan Muano не е просто средство за придвижване - той е вашият нов верен спътник на пътя и веднъж седнали зад волана ще разберете защо този автомобил е толкова специален. Той предлага същото забавно и безпроблемно шофиране познато от Ariya, но без досадните почивки по зарядните станции. Това можете да правите в дивата природа без да се съобразявате до къде можете да стигнете. Продажбите на новият Murano в САЩ ще стартират от началото на следващата година, като цени все още не се съобщават. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар