неделя, 24 декември 2023 г.

Bozhi 4X е първият модел на китайската марка създадена между сътрудничеството на Toyota и GAC

 Най-новата китайска марка носи името Bozhi и е отроче между сътрудничеството между Toyota и GAC. Първият неин модел, бе представен в Китай преди броени часове и носи обозначението - 4Х, но ще се предлага с емблемите на японската марка. От пръв поглед се вижда, че моделът е тясно свързан с Toyota bZ4X и може да се счита за негова модернизирана версия с леко променен дизайн. 

Bozhi 4X ще се предлага във версии с един или два електромотора, но при всички случаи тяговата батерия е трикомпонентна с капацитет от 66.7кВтч. и възможност за бързо зареждане от 30 до 80% в рамките на 30 минути. Базовият модел е оборудван с един електромотор задвижващ задните колела с мощност 204 к.с. и разполага с автономия от 615 км. измерен според китайският цикъл. Версията с два електромотора и задвижване на четирите колела разполага с мощност от 218 к.с., но разбираемо разполага с по-малка автономия която възлиза на 560 км. При всички случаи максималната скорост на модела е ограничена на 160 км/ч.

 За разлика от екстериора, то в интериора разлики не се забелязват. Таблото е оформен в традиционният за японската марка стил с 7-инчов цифров инструментален панел пред водача и 12.3-инчов екран за инфо-развлекателната система. Стандартно на бора място намира усъвършенстваната система за подпомагане на шофирането T-PILOT, която доставя възможност за автономно шофиране от ниво 2 и тризонова климатична инсталация. По-високите нива на оборудване разполагат с подгряващ волан, седалки с подгряване и обдухване, а озвучителна система е доставяна от JBL с 9 високоговорителя. 

Bozhi 4X вече е достъпен за клиентите с цени започващи от 25 200 долара, но първите бройки ще бъдат доставени на клиентите не по-рано от края на януари 2024 година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар