вторник, 6 юни 2023 г.

Honda Elevate / WR-V е проектиран и произвеждан в Индия кросоувър за пазарите в региона

 Днес в Индия се състоя премиерата на нов кросоувър модел на японската марка наречен Elevate. Той е проектиран специално за пазарите в региона, а на него може да се гледа като пет местната версия на Honda BR-V, чиято платформа споделя. В по-късен етап обаче компактният кросоувър модел ще се предлага и на пазара в Япония, под името WR-V което говори красноречиво за качествата на модела. Дизайна на Honda Elevate, също е съобразен с вкусовете на клиентите в региона, като подчертано е насочен към по-младите потенциални клиенти. Голямата радиаторна решетка с хромирана ивица, серийните LED светлини, като и грубият дизайн ще допринесат за това. 

За задвижване новият кросоувър на марката разчита на познатият - 1.5 литров, 4-цилиндров атмосферен мотор с мощност 121 к.с., съчетан с 6-степенна, механична или CVT трансмисия с 7 имитиращи предавателни числа. При всички случаи задвижващи са само предните колела. В по-късен етап се очаква и хибридна версия с два електромотора и бензинов двигател с обща мощност на системата от 126 к.с., но тя няма да е налична поне до планираното обновяване на модела в средата на неговият жизнен цикъл. 

Интериора е ергономичен с комбиниран аналогов инструментален панел пред водача и 7-инчов дисплей за показанията на компютъра, а на централната конзола е разположен свободно стоящ 10.2-инчов дисплей за инфоразвлекателната система. Климатичната инсталация и пълният ел. пакет са част от серийното оборудване на модела, а срещу доплащане са налични неща като: стъклен люк на тавана, поставка за безжично зареждане на телефони, безключов старт и достъп до автомобила и др. За безопасността се грижат 6 въздушни възглавници и пакет от асистенти подпомагащи шофирането Honda Sensing. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар