вторник, 8 март 2022 г.

Второто поколение на Volkswagen Virtus атакува развиващите се пазари

 Volkswagen представя второто поколение на Volkswagen Virtus, което ще бъде налично на развиващите се пазари в Южна Америка, Индия и региона и ще замести остарелият вече Volkswagen Polo Sedan / Vento. Новият компактен седан споделя същата техника заедно със своят братовчед - Skoda Slavia и е замислен като бюджетен модел въпреки, че в оборудването няма да липсват неща специфични за по-скъпите модели от гамата на марката. Той ще бъде наличен от лятото на тази година, като ще се предлага в 25 държави. Русия е изключена от списъка поради наложените икономически санкции.
По подобие на своят чешки събрат, новият Volkswagen Virtus предлага простор в купето и багажно пространство от 521 литра. Интериора обаче е в стила на марката с интегриран в централната конзола 8 или 10-инчов дисплей за мултимедийната система. В по-високите нива на оборудване пред водача място намира цифров инструментален панел, сензорно управление на климатичната инсталация, а седалките могат да бъдат оборудвани дори и с вентилация. Панорамният покрив също е част от допълнителното оборудване на модела.


За задвижване базовата версия разчита на 3-цилиндров, турбо бензинов мотор с мощност 115 к.с. както и на 1.5 литровия, TSI с мощност 150 к.с. и функция за деактивиране на част от цилиндрите с цел намаляване на вредните емисии. Трансмисиите предвидени за модела са две. Това са 6-степенната, механична и 7-степенната, DSG скоростна кутия, които предават движението само към предните колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар