вторник, 1 март 2022 г.

Третото поколение на Ford Everest, представено в Австралия

 Третото поколение на Ford Everest, бе представено днес и по подобие на своите предшественици отново ще бъде базиран на Ford Ranger и ще споделя една и съща техника. Триредовият SUV, разполага с идентичен на товарният модел дизайн до B-колоната. За по-добър достъп до втория ред седалки вратите са с по-голям размер, а задната част е оформена стилно с хоризонтални LED светлини.


Интериора също идва директно от Ranger, като предлага модерна обстановка с 8 или 12.3-инчов, цифров инструментален панел пред водача и инфоразвлекателна система с 10.1 или 12-инчов вертикално разположен дисплей на централната конзола. Предните и задните седалки на Everest са с различен дизайн и снабдени с подгряваща система. За по-високите нива на оборудване се предлагат и такива с вентилираща функция и памет. Третият ред седалки е разделен 50:50 и се сгъва в пода на багажника с помощта на бутон. Стандартно моделът се предлага с 9 въздушни възглавници включително и тази разположена между предните две седалки, адаптивен автопилот с функция Stop&Go, асистент за поддържане движението в пътната лента, сензор за обекти в сляпата зона на водача, асистент за подпомагане на потеглянето при наклон и др. 


Под капака на Ford Everest, място намират 2.0 и 3.0 литровите турбо дизели познати от товарната версия, както и 2.3 литровият, турбо бензинов мотор. Предвидената трансмисия за серийното оборудване е 6-степенна, механична, а срещу доплащане се предлага и 10-степенна, автоматична трансмисия задвижващи задните колела. Срещу доплащане разбира се е налично и задвижване 4х4 с двускоростна електромеханична разпределителна кутия. Всички версии са оборудвани с защитни шини предпазващи двигателят и трансмисията, възможност за няколко режима на движение в зависимост от терена и заден блокируем диференциал. Според производителят, новото поколение на Ford Everest, може да преодолява водни препятствия до 80см. без да бъдат правени технически промени. Както до сега моделът няма да се предлага в Европа. Цени все още не са споменати. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар