четвъртък, 29 юли 2021 г.

Volkswagen Taigo представен официално

 Volkswagen представи официалните снимки на новият си компактен кросоувър наречен Taigo. Моделът не е изненада, тъй като реално, това е европейската версия на предлаганият от една година в Южна Америка - Volkswagen Nivus. Европейската версия се характеризира с нова оптика на предните и задните светлини, нов дизайн на предната броня и малко по-богато оборудван интериор. 



Volkswagen Taigo ще се предлага само с бензиновите 3 и 4-цилиндрови, бензинови турбо мотори с работен обем от 1.0 и 1.5 литра и мощност съответно от 95, 110 и 150 к.с. най-маломощната версия е куплирана с 5-степенна, механична трансмисия, докато останалите модификации ще бъдат налични с 6-степенна, механична или 7-степенната - DSG. При всички случаи задвижването е само на предните колела. Дизелова версия на модела не е предвидена. 


Интериора е идентичен с този на Nivus, но серийно ще предлага цифров инструментален панел, 6.5 или 9.2-инчова инфотайнмънт система в зависимост от версията, мултифункционален волан, ел. пакет, сензорен контролен панел за климатика и пакета IQ.Drive за подпомагане на шофирането. Цените не са обявени, но продажбите на модела ще започнат от тази есен, като производството ще се осъществява в Испания. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар