събота, 26 юни 2021 г.

Новото Porsche 911 GTS с увеличена на 480 к.с. мощност

 Porsche, представи новата версия на Porsche 911 GTS, която ще продължава да се предлага като купе, кабриолет и тарга. Обозначението "GTS" е симбиоза между спортните модели на марката и цивилните версии, като се акцентира върху динамиката и спорта. За пръв път 911 GTS се появява преди 12 години и е позициониран между  - 911 Carerra S и 911 Turbo. 



За задвижване новата версия разчита на познатият от предходното поколение 3.0 литров, би-турбо, 6-цилиндров боксер, чиято мощност обаче е увеличена на 480 к.с. Клиентите ще могат да избират между 7-степенната, механична скоростна кутия и 8-степенната - PDK, като за двудисковата трансмисия ще се предлага опционално и системата за задвижване на 4-те колела. Динамичните данни представени от производителят показват, че за да се постигнат 100 км/ч. от място са необходими 3.3 секунди. Адаптивното окачване и спирачната система са пренесени от 911 Turbo S, заедно с активният заден мост и завиващите задни колела. Срещу доплащане собствениците могат да поръчат и олекотена версия на модела с карбонови седалки, по-тънки стъкла, нови кори на вратите без подпори за ръцете и с механични прозорци, което спестява още 25кг. 



Интериорът е издържан в тъмни тонове с текстилна тапицерия и или такава от микрофибър материи, но за модела ще се предлагат и други материали. Цените в Европа започват от 125 800 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар