неделя, 1 ноември 2020 г.

Китайското електрическо комби - Roewe I6, налично и в Европа под името MG 5 Estate EV

 Китайската марка с английски корени представи изцяло електрически комби модел, предназначен за пазарите в Европа или по-точно тези в Англия. Той носи името MG 5 Estate EV и реално, това е клонинг на представеният преди две години Roewe I5, като за момента не се предвижда версия с ДВГ или седан. Моделът, който ще се предлага в Англия, притежава консервативен дизайн и богато оборудване и ще се предлага с цени стартиращи от 24 500 британски лири. С този ход китайците искат да засилят интереса към марката, която загуби значително количество последователи. Дали точно този модел е подходящтза това е малко спорно, но така или иначе имаме още един модел наличен на английския пазар.


За задвижване MG 5 Estate EV, разчита на електромотор с мощност 154к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет от 52.2кВтч. Според производителят автономията на модела възлиза на 344км. С помощта на бързозарядна станция батерията може да бъде зареден с до 80%, он своя капацитет в рамките на 50 минути, но за пълното зареждане в домашни условия времето нараства до 8 часа и половина. Максималната скорост определена от производителят е 150км/ч., а времето за ускоряване до 100км/ч., от място отнема 8.3 секунди.


Както стана дума, интериора е добре оборудван, като серийно за модела са налични неща като: круиз контрол, асистент за подпомагане потеглянето при наклон, климатик, медия с 8-инчов екран, пълен ел. пакет и др. Един от главните козове на модела е голямото багажно пространство, което възлиза на 576 литра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар