вторник, 17 ноември 2020 г.

BYD D1 е първият хеч на марката

 Китайската мярка специализирана в производството на хибридни и електрически превозни средства представя първият си хеч модел наречен D1. Трябва да се уточни обаче, че този модел няма да бъде достъпен при дилърите на марката. BYD D1 е разработен специално за популярната компания в Китай за споделяне и отдаване под наем на превозни средства "DiDi", която има над 450 млн. абоната в над 450 града. Освен това електрическият хеч ще бъде достъпен и за таксиметровите компании в републиката. Моделът е разработен за три години и разполага с най-модерните технологии на борда, а до 3 години ще бъде налична и версия с автономна система за шофиране от 3-то ниво. Първите екземпляри от BYD D1 ще бъдат налични още следващия месец. 


За задвижване BYD D1, разчита на електромотор позициониран в предната част с мощност 136к.с. и литиево-фосфатна батерия, чиито капацитет не се съобщава. Според производителят, автономията на модела е до 420км. в зависимост от условията и стилът на управление. 


Интериорът е изчистен и предлага предостатъчно пространство. Материалите използвани за неговата направа са високоустойчиви на износване и лесни за поддържане. В средата на арматурното табло място намира плаващ 10.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, а пред водача място намира малък екран за най-важните показатели. камерата за заден ход и сензорите за паркиране също са стандарт за модела. Впечатление прави задната, дясна врата, която е плъзгаща се и се отваря електрически, което осигурява по-добър достъп до втория ред седалки. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар