петък, 19 юли 2019 г.

Mazda 2 отново с козметични корекции

Представената през 2014 година - Mazda 2, претърпява втора козметична операция, която трябва да задържи продажбите на модела и успоредно с това губи името Demio с което беше позната на азиатските пазари. След раздялата с Ford, явно развитието на ново поколение на компактният модел е  в застой или поне не на дневен ред и сега марката се опитва да подържа интереса към своя компактен модел. Обновената Mazda 2, разполага с изцяло нова предна част в новия стил на марката. Новата предна броня , радиаторна решетка и фаровете веднага открояват обновеният модел, докато в задната част наблюдаваме само леко променен дизайн на бронята. 
За задвижване обновената Mazda 2, разчита на новите SKYACTIV агрегати с работен обем от  1.5 литра и мощност съответно от  110к.с. и 105к.с., за които ще се педлага и лека хибридна система. Маломощните версии с 74 и 89к.с., остават в гамата на модела. Трансмисиите остават без промяна, а на разположение вече ще бъдат и версии със задвижване на четирите колела. По желание на клиента всички модели вече могат да бъдат оборудвани с регенеративна спирачна система, както и със системата за окачване - G-Vectoring Control Plus, която подобрява комфорта, а в по-късен етап за вякои модификации ще бъде налична и 6-степенна, автоматична трлансмисия. 
Интериора е без промени. Новото тук са предните седалки с нов дизайн и новото поколение на мултимедийната система. Оборудването обаче става по-богато, като на борда вече място намира асистента за поддържане лентата на движение, адаптивен автопилот, система за предотвратяване на сблъсък, сензори за обекти в сляпата точка на водача, сензор за разпознаване на пътни знаци, автоматично огледало за задно виждане и др. Всичко това обаче довежда до покачване на цените, които вече ще започват от 15 440 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар