четвъртък, 9 август 2018 г.

Новият Ford Territory базиран на китайски модел

След като производството на автомобили в Австралия, бе унищожено сега Ford,  се насочва към китайския пазар и явно засилва сътрудничеството си с местните компании. Една от тях е Jiangling Motors Coмpany (JMC), чиито мощности се използват от Ford за производството на Ford Transit Custom.
Интериорът разполага с всичко необходимо, като инструменталният панел пред водча е дигитализиран и като цяло се отличава значително от този в китайският модел.
Производството на модела ще започне от началото на следващата година съвместно с китайският концерн ще започне производството на новият Ford Territory, за чиято база ще послужи представеният на скоро JMC Yusheng S330. За целта китайският модел е преработен значително и то не само външно. Освен промененият дизайн и изцяло новият, по-качествен интериор моделът на Ford разполага с преработено окачване, кормилна и спирачна система. Двигателят обаче остава същият - 1.5 литров, турбо бензинов с мощност 163к.с., който все пак идва от Ford, куплиран с 6-степенни механична или автоматична трансмисии предаващи движението към предните или четирите колела. В по-късен етап се очаква и модификация от типа "лек хибрид", която ще работи под 48V и изцяло електрическа версия. 
За сега цени все още не са обявени, но имайки предвид, че в Китай оригиналът струва малко над 7000 долара, то най-вероятно базовата версия на Ford Territory, няма да надхвърля 10 000 долара. Официалната премиера на модела пред публика ще се състои през септември месец.



Няма коментари:

Публикуване на коментар