понеделник, 18 юли 2016 г.

Toyota Calya наследник на Toyoata Avanza

Когато през 2014 година, Daihatsu представи своите концепции в Индонезия, за нас беше ясно, че поне една от тях ще види бял свят в близко бъдеще. Ето, че този момент настъпи, но с леко уточнение. Седемместният MPV модел представен тогава под името UFC3 ще се предлага първоначално с емблемите на Toyota, под името Calya. Той ще замени настоящите Toyota Avanza / Veloz и Daihatsu Xenia, а в по-късен етап ще се предлага и под името Daihatsu Sigra. Производството ще се осъществява в Индия, а продажбите трябва да започнат това лято. 
За сега все още няма официална информация за модела, но е ясно, че той ще се предлага само на пазарите в региона. От снимките които са пред нас можем да добием представа за новият MPV модел на марката. Дизайна на екстериора е що годе съвременен, но не това може да се каже за интериора чиито материали са със съмнително качество. Базовата версия ще разполага серийно само с най-необходимите неща и дори с 4-степенна, механична трансмисия, но пък за по-скъпите версии ще бъдат налични инфотейнмънт система, кожен салон, климатик, CVT трансмисия и др. Моделът се очертава като пряк конкурент на Datsun GO+ и за това не ни учудва факта, че са правени икономии. 
Под капака място ще намира бензинов, 1.2 литров агрегат с мощност 88к.с., куплиран с 4 или 5-степенни, механична трансмисии или CVT. При всички случаи задвижване е поверено на предните колела. Очакваната цена за базовата версия на Toyota Calya е 119 млн. рупии, което се равнява на около 8000 евро. До броени дни чакаме да станат достъпни официалните снимки на модела, които ще бъдат добавени към този пост. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар