събота, 25 юни 2016 г.

VAG и Volvo прекратяват развитието на дизеловите агрегати

Явно края на дизеловите мотори настъпва. След скандала с вредните емисии изхвърляни в атмосферата от дизеловите агрегати, Volkswagen пое значително количество негативи, които се отразиха както на портфейла на марката, така и на нейният имидж. Това от своя страна е накарало фирмените стратези да преразгледат основно бъдещите планове на компанията и ето че те  вече са взели своето решение. Лично Matijas Miler е направил изказване от което става ясно, че VAG прекратява развойната дейност относно дизеловите агрегати. Това означава, че реално след 5-6 години моделите на VAG или поне повечето от тях няма да се предлагат с дизелови агрегати. Друга причина за този ход е и новината, че от 2030 година Германия забранява автомобилите с ДВГ, а това явно ще бъде масово явление в цял свят. Още от 2020 година продажбите на дизелови модели от VAG групата в САЩ ще бъдат спрени поради влизането в сила на още по-строги норми за Co2. 
Намеренията на марката са, тя да се превърне в лидер в производството на електрически модели. Всички ресурси за развойна дейност ще бъдат насочени именно към този тип технология и до 2025 година VAG, трябва да стане лидер в продажбите на електрически и хибридни автомобили. Целта е 2-3 милиона продажби годишно. 
Друг производител също се подготвя за края на дизеловите агрегати. Това е Volvo, чиито продажби на дизелови модели в САЩ вече е прекратено, а изпълнителният директор на марката споделя, че в най-скоро време хибридните модели на Volvo ще бъдат по-евтини от дизеловите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар