неделя, 15 март 2015 г.

Това е BMW X5 xDrive40e

Една година след, като бе показана концепцията BMW X5 eDrive, марката показва и производствената версия на модела. Външно разлики няма, ако се изключат някои дребни детайли, като дизайна на броните например. В задвижването също няма промени, но характеристиките на производствената версия се различават от тези обявени за концептуалният модел. 
За задвижване BMW X5 xDrive40e, разчита на 2.0 литров, бензинов агрегат с принудително пълнене и мощност 245к.с. Той е съчетан с електромотор чиято мощност е 113к.с., а общата производителна мощност на модела е 313к.с. Задвижването се осъществява чрез четирите колела посредством 8-степенна, автоматична трансмисия. От фирмата производител твърдят, че техният Plug-in хибриден SUV ще постига среден разход от 3.4л/100км, но за да добиете представа за реалният разход на гориво, то прибавете поне още 2.5л., което все пак е добро постижение за SUV с общо тегло от 2230кг. В същото време динамичните характеристики са съвсем прилични. Ускорението от 0 до 100км/ч е 6.8 секунди, а максималната скорост е 210км/ч, ограниченd по електронен път с цел по-голяма автономия. 
Информацията сочи, че в напълно електрически режим X5 eDrive40e може да измине до 31км., което е значително по-малко от обявените 55 км., преди година. Зареждането на батериите от електрическата мрежа трае 3 часа и 50 минути, но има възможност и за бързо зареждане чрез бързо заряден щекер, който се предлага срещу доплащане, с помощта на който времето се намалява на 2ч. и 45мин. Цени за сега не се съобщават. Производството на модела ще започне от пролетта на тази година в заводите на марката позиционирани в Spartanburg, а продажбите ще започнат в края на лятото, като един от главните пазари ще бъде именно САЩ. Най-късно до края на следващата година се очаква и хибридната версия  и на BMW X6, чиято механика няма да се отличава от тази в xDrive40e,


Няма коментари:

Публикуване на коментар