сряда, 11 април 2012 г.

Екзотични: Bufori Geneva





По време на автоизложението в Пекин, австралийската компания "Bufori Motor Car Company Pty. Ltd", ще представи производствената версия на модела "Geneva". Дизайна на купето изработено от въглеводородни сплави продължава да е е издържан в ретро стил, но с модерно излъчване. Интериора предлага място за четирима, като оборудването е изключително богато, което е характерно за моделите на фирмата (виж Bufori La Joya), като не липсва дори и вграден сейф или машина за кафе и чай. Системи като: Electronic Brake-force Distribution, Brake Assist, Traction Control, Steering Angle Control и Adaptive Cruise Control не липсват, а камерата за нощно виждане разпознаваща движещи се обекти на разстояние до 300м. спомага за безопасно шофиране.
Под предния капак място намира 6.4 литров V8-цилиндров атмосферен агрегат доставян от Chrysler, с мощност 470к.с. При желание той може да бъде оборудван с механичен компресор, като по този начин мощността му нараства до впечатляващите 600к.с. При всички случаи той е куплиран с 5-степенна секвенциална трансмисия задвижваща задните колела. Според производителя ускорението до 100км/ч от място става за 5.4 секунди, а максималната скорост е 264км/ч., но за всекиго е ясно, че при създаването на този автомобил не са търсени екстремни преживявания.
За сега от фирмата не споменават ценовата листа, но при всички случаи бъдещите клиенти ще трябва да се разделят със значително сума, ако искат да притежават този луксозен, ръчно изработен модел. За неговата изработка са необхозими 6000 часа, а самото производство на модела се осъществява в Куала Лумпур - Малайзия

Няма коментари:

Публикуване на коментар