понеделник, 11 юли 2011 г.

Mercedes представи новия Actros


Новото поколение на Actros ни накара да започнем да следим и новините около тежкотоварните модели, тъй като този модел значително превъзхожда своите конкуренти във всяко едно отношение. То бе представено миналата седмица и няма да е изненада ако бъде избран и за "Международен камион" за 2012г.
Новият Actros е оборудван с 6-цилиндров двигател от серията BlueEFFICIECY, покриващ стандартите Евро6, които ще влезнат в сила от 2012г. Средния разход на гориво е в рамките на 25-27л/100км. Измерванията са правени с товар от 40т. и при скорост 80км/. Това го прави и най-икономичния модел предлаган до момента на пазара. Двигателя с обозначение ОМ 471 ще се предлага във версии с мощност от 421к.с. до 510к.с. и въртящ момент съответно от 2100 и 2500Nm. като ще бъде куплиран с трето поколение трансмисии Powershift чието време за превключване на предавките е намалено и оптимизирано.
Новия Actros обхваща всички нива на оборудване, като клиентите ще имат възможност да избират измежду 7 кабини. Най-голямо пространство ще се предлага във версията GigaSpace, която предлага пространство от 11.6м3, равен под и височина от 2.3м. Изцяло нови са приборите и контролния панел, а седалките и леглата са с подобрен дизайн. За сега не се съобщават цените но новия Actros, но те най-вероятно ще започват от около 130 000 евро без ремаркето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар