Страници

неделя, 5 май 2024 г.

Restmod: TWR Supercat

 

Tom Wikinshaw Racing (TWR), разкрива първият си модел от новата история на марката, наречен Supercat. Това е рестмод базиран на емблематичният Jaguar XJS, който е задвижван от V12-цилиндров мотор. Компанията притежава огромно наследство в моторните спортове, където между 1976 и 2002 година подготвя модели от пистовите шампионати и дори участва в F1. Именно подготвен от марката болид на Benetton, допринася за първата титла на Михаел Шумахер. В последствие марката придобива отбора на Arrows и привлича за пилот Деймън Хил. Компанията е отговорна и за създаването на модели като: Jaguar XJ220, Volvo C70 Coupe, Aston Martin DB7 и Renault Clio V6

TWR Supercat разполага със значителни промени в механиката и конструкцията подобряващи представянето му както на пътя, така и  на пистата. Купето е изработено от въглеродни влакна, а дизайнът е дело на младият дизайнер Khyzyl Saleem и модния дизайнер Magnus Walker. Крайният резултат не е от най-впечатляващите, но неминуемо моделът ще привлича поглед към себе си. Интериорът все още остава в тайна, но той ще бъде разкрит при официалната премиера на модела, която ще се състои през лятото, най-вероятно по време на събитието край Viilla d'Este, край езерото Комо в Италия, когато към този пост ще бъдат добавени и още снимки.

Подробностите относно задвижващият агрегат също до някъде остават в тайна, но се съобщава за наличието на V12-цилиндров, компресорен агрегат с мощност от 608 к.с., куплиран с механична скоростна кутия задвижваща задните колела. За реализирането на проекта на компанията са били нужни 3 години, а моделът е преминал всички стадии на изпитания и настройка. Производството на TWR Supercat ще бъде ограничено на 88 бройки, като първите бройки трябва да бъдат доставени на собствениците през четвъртото тримесечие на тази година. Цените ще стартират от 225 000 паунда без данъци и такси, но те ще могат да бъдат удвоени в случаи, че собствениците имат индивидуални предпочитания. Освен в Англия TWR ще предлага своят модел в Европа, Америка, Саудитска Арабия и страните в региона. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар