Страници

събота, 4 май 2024 г.

Chery Fulwin (Fenqyun) E06 ще бъде наличен като PHEV и EV с цени от 20 000$



В края на миналата година се разбра, че линията на Chery за достъпни модели Fulwin става самостоятелна марка която на китайски се произнася като Fenqyun, а сега китайците представят изцяло нов модел наречен Fulwin (Fenqyun) E06. Той е презентиран като интелигентен пет местен SUV, който ще се предлага във версия PHEV и EV с името Fulwin Е06 и ще бъде наличен на пазара от следващата година с цени между 20 700 и 27 600 долара. 

За да оправдае своята презентация, новият модел ще се предлага с опционална автономна система за шофиране от ниво 3, която ще може и да паркира самостоятелно, като изкуственият интелект на борда ще запаметява координатите на паркиране и при нужда ще може самостоятелно да се позиционира на запаметената позиция без дори шофьорът да е в автомобила, стига той да е на дистанция до 10 метра и да активира упражнението от своят интелигентен ключ. Като цяло интериорът е издържан в минималистичен стил с малка група физически бутони под 15.6-инчовият тъчскрийн дисплей за инфо-развлекателната система с 5G свързаност. 

Производителят все още не е оповестил официалната информация относно задвижването, но се знае, че  PHEV версията ще разполага с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване, куплиран с електромотор и DHT трансмисия. Тяговата батерия на борда, чиито капацитет също не се съобщава ще осигурява пробег в изцяло електрически режим до 200 км. измерени според китайският цикъл. Подробности относно EV версията също липсват. Споменава се обаче, че на разположение ще бъдат две разновидности на тяговата батерия , които ще осигуряват автономия от 550 и 700 км., също измерени според китайският цикъл при температура над 15 градуса и предимно в движение в градски условия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар